Demirci Belediyesi ve Eğitim Fakültesi ERROR

 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından doğrusu ya sürekli haber peşinde olmamız ve bu süreçle birlikte Demirci ilçesinde de operasyonların devam etmesi bizi her zamanki rutin haberciliğimizden biraz uzaklaştırdı.
Habercilik anlayışımız ve okurlarımızın yayın hayatına başladığımız kısa bir süre içinde benimsediği Manisa Son Haber internet sitemizde, daha sosyal haberleri yapmak için zaman ve ortamda bulamadık.
İstihbarat telefonlarımız ve mail adreslerimizin yanı sıra sosyal medyadaki grupların özellerinden binlerce ihbarın gelmesi, bizleri bize duyulan güven konusunda mutlu etse de, yoğun gündem arasında gelen ihbarları değerlendirmekte geciktiklerimiz veya öncelik sıralaması yaptığımız sıradan atladıklarımız olduğunu da gösterdi.

DEMİRCİ BELEDİYESİNİN İNTERNET SİTESİNDE HİSAR KAPLICALARI İLE İLGİLİ BİLGİLER GÜNCELLENMELİ
SGK’nın yeni güncellediği ülke genelindeki kaplıcalar listesinde yer bulan Demirci Hisar Kaplıcalarında tedavi için gelen SGK ‘lıların konaklama, yol ücreti ve refakatçi bedellerini de SGK karşılayacak.
Kurum bu listeyi kendi resmi sitesinden güncelleyerek yayınladı. Bu listenin 196. sırasında yer bulan Demirci Hisar Kaplıcaları bu listeye girdiğine göre, bu konuda listeye bakan insanlar bir araştırma gereği duyacaklardır.
Hisar Kaplıcaları ile ilgili internetteki arama motorlarında araştırma yapılmak istense üst sıralarda çıkan kaplıca ile ilgili bilgilerin yer aldığı Demirci Belediyesinin resmi internet sitesindeki bilgiler ise maalesef dökülüyor.
Döneminde yazılan bilgilerle inşaat halindeki 80 yataklı 20 apart otelin bu siteye göre halen inşaat halinde olduğu anlaşılıyor.
En büyük problem ise hizmetlerin ücret bedelleri sitede yer almış. İnsanların güvenerek gireceği resmi belediye sitesindeki bu yanıltıcı bilgiler ilçemiz adına ve belediye kurumu adına eksi puan getirecektir.
Demirci Belediyesi internet sitesi bir format oluşturamadı, Selami Selçuk belediye başkanı seçilince, bir dönem site açıldığında barlar sokağı gibi müziklerin çalındığı bir radyo yayına giriyordu. Allah ‘tan bu işten geri adım atıldı. Karaoke ve mikrofon manyağı bir taşeron personelin iradesiyle kurulan bu sistem, belli bir süre bu muhteremin egolarına teslim edildi ve güya radyo yayını yapıldı. Habere girmek için site açıldığında en ücra gecekondu mahallelerinde çalınan türde ve soundta kıytırık arabesk şarkılarla ortalık yıkılıyordu. Şikâyetler ayyuka çıkınca bu sistem siteden kaldırıldı.
Bir başka konu ise bu tür kurumlara ait sitelerde kurumsal ve ilçeyi ilgilendiren sosyal haberlerin dışında, 3. sayfa ve asayiş haberleri bile yayınlanıyor. Demircili şaşkın belediyenin icraatlarını sokakta göremeyen vatandaş, internette baktığı sitede de alakasız haberleri okuyunca bir tuhaf olmaya başladı.
Bir başka husus ise idarecilerin ilgi alanları içinde olmadığı için gözden kaçırılan ancak belli bir hizmete hizmet eden taktiksel yayın anlayışı.
Bir defa gov.tr ile biten resmi kurum sitelerinde kullanılan haber fotoğrafları iktibas edilmemesi için logolanamaz.
Ancak Demirci Belediye sitesinde bütün haber fotoları logolanarak haberin başkaları tarafından kullanılması engelleniyor.
Oysa bu tür kurum siteleri habercilerin rahatlıkla o kurumla ilgili bilgilere ulaşması ve yaygın medyada gazete ve haber sitelerinde o kurum haberlerinin yer alması hizmetine amaçlı kurulmuştur.
Durum şu ki; Manisa ‘daki bir yerel gazete Demirci Belediyesi ile ilgili bir haber yapmak istese, doğal olarak siteye girecek haberi alacak ve haber fotoğraflarını da alıp, haberi günlük gazetede haber yapacaktır. Sitenin şu an ki anlaşılmaz formatı ile bu mümkün değildir. Fotoğraflar logolu ve görme bozukluğuna yol açacak kadar renklendirmeli, tasarımlı fotolarla yayınlanmaktadır. Hiçbir haberci de böyle bir siteden haber almak için uğraşmaz. Dolayısıyla Demirci Belediyesi bu tutumdan dolayı yerel anlamda günlük il genelindeki gazetelerde haber olamamaktadır.
Sitede admin olan arkadaş AA ‘ya haber yetiştireceğim diyerek sitenin haber anlayışını bile bozmakta, logolu fotoğraf koyarak başka habercilerin bu haberlere ulaşmasına mani olmaktadır. Oysa burada öncelik AA değil, Demirci Belediyesidir. Öncelik Demirci Belediyesinin haberlerinin yaygın medya ve görsellerde yer alabilmesidir. AA ‘da index endişesiyle bu imkân yok sayılarak, suyun yönü başka yere çevrilmektedir. Belediye imkânlarıyla aracıyla, kamerasıyla, cihazıyla resmen AA için çalışılmaktadır. Durum böyle olunca da, yukarıda Hisar Kaplıcaları ile ilgili belirttiğim site içi güncellemeler, site içi bakımlar ve hatta imla hataları dahi didiklenmesi gerekirken, AA’ya ayrılan imkân ve zamandan dolayı, bu işlere vakit kalmamaktadır.

Hisar Kaplıcaları ile ilgili bilgiler güncellenmeli, yine arz ettiğim üzere gov.tr formatlı bir kurum resmi sitesi kurumsal formatta yayın yapmalıdır. İşin ayarı öyle bir kaçmıştır ki, Selami Selçuk ‘un sosyal medya hesaplarından Demirci Belediyesinin resmi kurum sitesinde olmaması gereken, 3. sayfa ve hatta asayiş haberlerinin yayın linkleri bile yayınlanarak, okura ulaşılmaya çalışılmaktadır. Hiçbir belediye başkanının kendi ismiyle açılmış sosyal medya profil hesaplarda, böyle haberler yayınlanmaz. Yayınlanacak tek şey, başkana ve başkanı olduğu belediyeye ait münhasır haberlerdir.
İşten anlayan yok, “yaylalar Keloğlanın” durumu şu an Demirci Belediyesinin haber biriminde yaşanmaktadır.

FAKÜLTENİN İNTERNET SİTESİNDE DE GÜNCELLENMESİ GEREKEN BİLGİLER VAR

Kentsel alt yapı: Demirci ilçesinde yalıtımı ve iç donanımı makul standartlarda olan konutların sayısı oldukça az çoğunlukla da düşük standartlardadır. Kentin arzu edilen standartlarda kültür merkezi, sinema, toplantı salonu ve kütüphanesi bulunmamaktadır. Kent içi “sosyal etkinlikler oldukça sınırlı ve yok denecek kadar azdır. Belediyenin sağlayabileceği sosyal aktiviteler ise kendi imkânları ile sınırlıdır”. Demirci kenti kaliteli içme suyu ve elektrik hizmetlerinden düzenli yararlanma konularında da çeşitli sıkıntılara sahiptir.
Bunların yanında talebimizi destekleyen temel ölçütlerden birisi de Demirci ilçesinin Milli
Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenler için dezavantajlı konumundan dolayı zorunlu hizmet bölgesine alınmış olmasıdır.
Demirci ilçesi yakın merkezlerden birisi olan Uşak il merkezi ile kıyaslanırsa; örneğin Milli
Eğitim Bakanlığı’nın 09 / 05 / 2006 tarihinde Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren
Yönetmeliğine göre Uşak il merkezinde görev yapan bir öğretmen bir yıllık hizmeti için 10 puan almakta olup ilin Sınıfı ise A düzeyinde belirlenmiş iken; Demirci ilçesinde görev yapan bir öğretmen ise bir yıllık hizmeti karşılığında 12 puan almakta olup ilçenin zorluk düzeyi Sınıfı ise D düzeyinde belirlenmiştir. MEB’in bu uygulamasına rağmen Uşak ilindeki yükseköğretim kurumunun geliştirme ödeneği katsayısı 75 iken; Demirci’nin ise 35’dir. Bu durum MEB’in yaptığı uygulama ile çelişkili bir durum arz etmekte olup Demirci ilçesinin aleyhine bir durum oluşturmaktadır.

Yukarıda kırmızı renkle belirginleştirmeye çalıştığım bölüm Demirci Eğitim Fakültemizin 2015 yılı Faaliyet Raporundan bir bölüm olup, şu an fakültenin resmi internet sitesinden yayınlanmaktadır.
Bu bilgiler eski desem eski değildir. “Demirci’nin Kültür Merkezi, Sinema salonu kütüphanesi bulunmamaktadır” gibi bir ifade gerçeği yansıtmamaktadır. İlçemizin Kültür Merkezi konusu açık saçık ortadadır. Kampüsün girişinde tabelasında Basri Koçyiğit Kültür Merkezi yazan yer size göre tavuk çiftliği midir? Geçtiğimiz yıl Fakülte ‘nin birçok etkinliğinde kullanılan Ticaret ve Kültür Merkezi size göre nedir?

Sinema yok denilmiş. Bu koca bir yalandır. Yaklaşık 10 yıldır sinemamız faaldir. Hatta Türkiye ile birlikte vizyona giren filmler daha ilk günden itibaren gösterime girmektedir.

İşin en başında ev konusunda verilen bilgiler ise tamamen safsata ve hatta saçmalıktır. Yurtta kalmayan bir öğrencinin kalorifersiz ve internetsiz bir evde kaldığı görülmüş müdür? Öğrenci kiralamak için gittiği evde bu standartları aradığından Demircili konut sahipleri dayalı döşeli, kaloriferli, 24 saat sıcak su imkânlı ve son zamanlardaki taleplere göre de interneti olan evlerini kiraya vermektedirler. Ev konusunda kirada kalan halktan bile daha standartları ve yaşam alanları üstün evlerde öğrenciler yaşamaktadır. Fakülteden kafanızı kaldırsanız o toplu konutları ve hatta TOKİ konutlarını bile görebilirdiniz, bu bilgileri yazmadan kafanızı kaldırıp bir baksanız iyiydi. El insaf yahu!

İçme suyu ve elektrik işi ise tamamen kafadan atma bir bilgidir. Bu bilgileri kaleme alan arkadaş iki telefon etse sağlıklı bilgilere ulaşabilirdi. Demirci ‘nin içme suyu bölgenin en sağlıklı suyudur. Diğer ilçelere göre kıyaslamalı tahlillerden bu rahatlıkla görülebilir. Ana borularda oluşan arızalar dışında su yetersizliğinden su kesintilerine bile gidilmeyen neredeyse tek ilçedir. Hijyen ve su arıtması konusuna gelince su depolarındaki arıtmalar ve klorlamalar günün en son teknolojisi kullanılarak suyu işledikten sonra abonesine vermektedir. Bununla ilgili bilgiler hafızamızda halen günceldir. Yaklaşık 5 yıl önce bu su depolarındaki kaliteye ulaşılmak için eski parayla 2 trilyona varan yatırım yapılmıştır. Büyükşehir olduktan sonra ise su hizmetleri daha yaygın ve daha hijyen hale getirilmiştir.

Elektrik meselesi ise Enerji Bakanlığını bile harekete geçirecek kadar vahim bilgiler içermektedir.
Arkadaş ne elektrik kesintisi sen nerede yaşıyorsun?  80’li yıllarda hiçbir ilçede olmayan indirici trafo bu ilçeye getirildi. Şu an Türkiye’nin elektrik dağıtım entegrasyon sisteminde bir ilçeyiz. Kış mevsimindeki olumsuz doğa koşulları dâhil, trafo patlasa bu ilçede son 20 yıldır 20 dakikadan fazla elektrik kesintisi yaşanmadı ki.

Kütüphanemiz ilçemizde mevcut. Okumayı seven biri olarak kütüphanenin yaygın hizmetinden yararlanan biriyim. Türkiye 'de kitapçıların vitrinindeki kitapları Demirci Kütüphanesinin raflarında kısa bir süre geçince bulabilen biriyim. Ha daha bilimsel ve akademik araştırmalar için kütüphane diyorsanız onu da fakültenin bahçesine siz yapacaksınız ya, sabırsızlıkla bunu bekleyen bir Demircili de benim. Dekan hocam ile yeni yapılacak kütüphane ile ilgili proje aşamasından, binanın şekline ve kütüphanenin içindeki muhteviyata kadar herşeyi konuşan biriyim. Hatta en tepesine konulacak teleskoptan bile haberim var. Teleskop ile gökyüzüne bakacaktık ama sanırım önce sizin bu rapordaki benim kırmızı renk gösterdiğim sizin yazdıklarınızı dediklerinizi görmek için teleskopu öncelikli kullanmanız gerekiyor. Bu yazılanlar Demirci 'ye kötü puanlar getirir negatif durumlar ilçemize de fakülteden dolaylı gelir ise doğrusu ya, hiç mi hiç yakışmaz.

Mevzuat ile verilen bilgilerde de güncellemeler yapılmalıdır.

Fakültemiz ilçemizin gülen yüzüdür. Demirci Eğitim Fakültesini düşünen bir öğrenci ve ailesi maazallah bu internet sitesindeki faaliyet raporunu okusa anında Demirci defterini kapatır.
Bu bilgilerin paylaşılması ve bugüne kadar okuyupta Demirci ile ilgili geri adım atan insanların sayısı ve ilçeye yapılan bu bilgi kirliliğiyle kötülüğün vebali bu siteden sorumlu olan herkestedir.
Dekan Hocam faaliyet raporunun en sonunda sizin garantinizde mevcuttur.
Bu yanlış bilgilerin derhal bu siteden kaldırılarak, düzeltilip yayınlanması gerekmektedir.
Lütfen gereğini yapınız.

Mustafa Temiz
manisasonhaber@gmail.com
YORUM EKLE