Açığa alınan öğretmenlerin durumu ne olacak ?

15 Temmuz darbe kalkışmasının hemen ardından tüm yurtta başlayan FETÖ-PDY soruşturmalarında açığa alınan öğretmenlerle ilgili her geçen gün başka bir kaos yaşanıyor. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili resmi makamlar net bir açıklama getiremezken, Milli Eğitim Bakanlığı okulların açıldığı bu günlerde açığa alınan öğretmenlerle ilgili durumun ne olacağını açıkladı.

Açığa alınan öğretmenlerin durumu ne olacak ?
 15 Temmuz darbe kalkışmasının hemen ardından tüm yurtta başlayan FETÖ-PDY soruşturmalarında açığa alınan öğretmenlerle ilgili her geçen gün başka bir kaos yaşanıyor.
Açığa alınan öğretmenlerle ilgili resmi makamlar net bir açıklama getiremezken, Milli Eğitim Bakanlığı okulların açıldığı bu günlerde açığa alınan öğretmenlerle ilgili durumun ne olacağını açıkladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan öğretmenlerin durumu herkes tarafından merak konusu oldu. Açığa alınan öğretmenlerin durumu ne olacak? Maaş ve emeklilik durumu en çok merak edilen konulardan birisi olarak gündemi meşgül etmeye devam ediyor. 3 ay içinde açığa alınan memurun durumu kesinlik kazanacaktır. Suç tanımına girmeyen isnatlarla açığa alınanlar göreve iade edilecek ve mali hakları da ödenecektir.  Açığa alınma direkt bu kişilerin memurluktan atılması anlamına gelmemektedir. Yürütülen çalışmaların sağlıklı bir şekilde yapılması için şüpheli görülen, FETÖ ile bağlantısı anlaşılan kişilerin bağlı olduğu kuruma zarar vermemesi adına görevden uzaklaştırıldılar.

2010 KPSS NE OLACAK?

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında 2010 KPSS'de kopya iddialarına ilişkin sınava giren ve memur olan vatandaşların yüreğine su serpecek bir açıklama yaptı. Yıldırım "2010 KPSS'de kopya iddiasına karışmış kim varsa ihraç edilecektir. Ancak bunu yaparken kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hakkıyla kazanan memurlar rahat olsun. Gerekirse tek tek inceleyeceğiz ve bunları bu kurumlardan ayıklayacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yargı tarafından 2010 KPSS’nin genel kültür ve genel yetenek sınavları iptal edildi. Bu yargı kararından dolayı 2010 KPSS ile atanan yaklaşık 80 bin kişinin durumuna değinen İsmet Yılmaz, 2010 KPSS iptali sonrasında mağduriyet yaşanmaması için çalışacaklarını belirtti. Yılmaz, kopya çekmeden emeği ile sınavı kazananların rahat olmasını, yapılacak çalışmaların kopyacıları korkutması gerektiğini vurguladı.


MAAŞ ALABİLECEKLER Mİ?

Açığa alınan öğretmenlerin kesinleşmiş kararlar olmadığı için maaşları yatmaya devam ediyor fakat maaşlarının sadece 3’te 2’si yatacak. Bu kesintili maaş yatma süresi 3 ayı geçmeyecektir. 3 ay içinde açığa alınan memurun durumu kesinlik kazanacaktır. Suç tanımına girmeyen isnatlarla açığa alınanlar göreve iade edilecek ve mali hakları da ödenecektir. Suç tanımına girecek faaliyetlerde bulunanların ise memurlukla ilişiği kesilip geri dönmemeleri için de yargı yolu kapatılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER